Norrköpings Niclas Eliasson jublar. Foto: Björn Lindgren / TT

Eliasson i U21:s EM-trupp

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterades Sveriges trupp till U21-EM och IFK Norrköpings Niclas Eliasson var en av de uttagna.

Efter segern 2015 väntar ett nytt EM för U21-landslaget och Eliasson blir en av dem som följer med truppen till Polen i sommar. Yttermittfältaren Niclas Eliasson, som är en av IFK Norrköpings vassaste spelare har startat i samtliga elva matcher och har gjort två mål och åtta assist.

Köptes loss av IFK Norrköping

Förra sommaren lånades Eliasson ut från AIK till IFK Norrköping. I höstas köpte klubben loss honom och under våren har mittfältaren tagit en ordinarie plats i laget.

Även Norrköpingsspelarna Linus Wahlqvist och Filip Dagerstål är uttagna. Även flera spelare med bakgrund i IFK Norrköping är med i truppen.

Mästerskapen avgörs mellan den 16 och 30 juni.

Foto: Fredrik Ahl /SVT

– Det här hade jag inte räknat med för ett halvår sedan, så det kommer som en bonus. Jag hade fått vissa indikationer, men visste ingenting säkert innan presskonferensen, säger en glad Niclas Eliasson till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.