Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elin Arvidsson berättar hur det är att vara förebild och möt eleverna Beatrice Hedman och Adam Gefoor Javanmardi. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Elin Arvidsson är förebild för elever: ”Det är roligt att berätta vad en ingenjör gör”

Publicerad

Elin Arvidsson jobbar vanligen som ingenjör på SAAB i Linköping. Men den här dagen har hon blivit inbjuden till en klass på skolan Nya Munken i Linköping – som förebild. 

Det är viktigt att barn och ungdomar får träffa människor från olika utbildningar och yrkesgrupper, och nyligen startade Nämnden för skolsamverkan vid Linköpings universitet webbplatsen Förebild.org där personer kan anmäla sig sitt intresse till att bli en förebild.

– Det är roligt att få komma ut och träffa elever och berätta vad en ingenjör arbetar med och vilka arbetsmöjligheter det finns, säger Elin Arvidsson.

”Man förstår lättare vad ett jobb går ut på”

I en av skolbänkarna sitter Beatrice Hedman och lyssnar. Hon tycker det är intressant att höra om Elins arbete. 

– Det här är viktigt. Man förstår lättare vad ett jobb går ut på när någon kommer och visar och berättar, säger hon. 

I klippet ovan berättar Elin Arvidsson hur det är att vara förebild, och möt eleverna Beatrice Hedman och Adam Gefoor Javanmardi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.