Hör i klippet när turistchef Christina Leinonen berättar om den nya deckarvandringen i Norrköping. Foto: SVT

Emelie Schepp får egen deckarvandring i Norrköping

Publicerad

Hon är Motalabon som har sålt 1,5 miljoner böcker. Nu kommer femte delen i serien om Jana Berzelius – samtidigt som Emelie Schepp får en egen deckarvandring i Norrköping.

Upplev Norrköping har i samarbete med journalisten och författaren Peter Kristensson tagit fram vandringen som har premiär den 28 maj 2019.

– Det är otroligt, vilken ära. Att få visa upp mitt Norrköping för andra är enormt spännande, och att få bjuda på min fantasi blandad med stadens historia, säger Emelie Schepp till TT.

– Att böckerna utspelar sig på verkliga platser som man kan besöka ger en extra dimension till läsupplevelsen, säger Peter Kristensson.

Se klippet nedan när manusförfattaren Peter Kristensson berättar om den nya deckarvandringen:

Brutala mord

Emelie Schepp gillar handlingsdrivna böcker med mycket dialoger. Boken ”Broder Jakob”, inleds med att en kvinna blir brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid där kvinnornas kroppar hittas i Strömmen med benen ihopsydda.

Har du funderat på att det spekulativa våldet med nakna, sargade offer så ofta drabbar kvinnor?

– Nej, jag har mer tänkt på hur jag kan symbolisera den fruktansvärda kampen för att få vara sig själv. Jana brottas med det mörka och det ljusa och frågan vem hon är egentligen kommer jag besvara när jag har skrivit sista boken i serien, säger Emelie Schepp.

FAKTA: Emelie Schepp

Född: 1979

Bor: Motala

Familj: Man, två barn och två bonusbarn

Läser helst: ”Jag läser mest spänning”.

Bakgrund: Emelie Schepp släppte boken ”Märkta för livet” på eget förlag. Hennes böcker är sålda till ett trettiotal länder och har sålt i över 1,5 miljoner exemplar. Hon har utsetts till ”Årets deckarförfattare”, Crimetimes läsarpris, tre år i rad.

Aktuell: Med deckaren ”Broder Jakob” och med en egen deckarvandring i Norrköping, i Jana Berzelius fotspår med start i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.