Chefsåklagare Eva Nemec Nordh. Foto: Stefan Jerrevång/TT

En anhållen efter skottdramat i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern skottskadades allvarligt måndagen 25 november efter en skjutning i stadsdelen Skäggetorp i Linköping. Idag anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för att ha avlossat skotten.

– Målsäganden (den skadade) har kunnat höras, men mer än så tänker jag inte berätta för er, säger förundersökningsledaren, chefsåklagare Eva Nemec Nordh.

Förra tisdagen var mannen fortfarande i så dåligt skick att han inte kunde förhöras av polisen. Han träffades av två skott: I ena benet och i bålen, i höjd med höften. Han vårdas fortfarande på sjukhus.

Vet ni något om bakgrunden, skälet, till varför det sköts?

– Ja, fast jag vill inte gå in på det. Vi har vittnen kvar att prata med och vi vill få förstahandsuppgifter. Inte vad de läst eller hört i media.

Vittnen

Åklagaren berättar att polisen har fått in flera vittnesuppgifter, men med tanke på tidpunkten för händelsen borde det finnas fler som sett något, menar hon.

– Det hände strax före klockan 17. Vi vill att alla som sett något hör av sig och låter polisen avgöra om uppgifterna är relevanta.

Den anhållne är något äldre än 20 år och häktningsframställan ska hållas senast på fredag denna vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.