Fred Grönwall, platschef för Cementa i Slite på Gotland. Foto: Patrik Widegren/SVT

”En lång mardröm” – Cementa hårt drabbat av strömavbrott

Publicerad

De återkommande strömavbrotten på Gotland får stora negativa konsekvenser för produktionen på Cementas fabrik i Slite. Efter strömavbrottet i lördags så går produktionen fortfarande inte på full kapacitet säger Cementas fabrikschef som beskriver situationen som en mardröm.

– Vi har en en oerhört komplex produktion som är mycket svår att få upp i full effekt efter varje strömavbrott, säger Cementas fabrikschef Fred Grönwall.

Det senaste strömavbrottet i en lång rad på Gotland inträffade på måndagsmorgonen. Redan efter avbrottet i lördags fick Cementas produktion gå ner på en nivå långt under normal kapacitet, som helagotland.se var först med att berätta.

– De återkommande strömavbrotten är en katastrof för våra viktiga larm- och styrsystem. Vi har bland annat tvingats hyra in en speciell kranbil  från en firma i Malmö för att återställa detaljer i produktionen på grund av att vi inte haft ström. Jag kan inte nämna några summor som vi förlorar men det handlar om stora pengar. Det är en lång mardröm, säger Cementas fabrikschef, Fred Grönwall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet