Foto: Niklas Luks

En man misstänkt för mordförsök efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

En man är misstänkt för mordförsök efter att han hamnat i bråk med en man i 35-årsåldern. Den misstänkte är fortfarande på fri fot, medan offret är förd till sjukhus.

Polisen larmades till till en lägenhet i stadsdelen Östermalm i Finspång på onsdagskvällen. När polisen kom fram hittade de en man i 35-årsåldern som hade en sårskada. Polisen vill inte säga var på kroppen mannen är skadad, men säger att han var vid medvetande när han påträffades.

– Mannen var vaken när han anträffades och polisen kunde prata med honom, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den misstänkte gärningsmannen använt en yxa, men det är inget som Åsa Willsund varken kan bekräfta eller dementera.

– Någon form av tillhygge har använts, men i nuläget vet vi inte vad, säger hon.

Den misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot och polisen har rubricerat händelsen som mordförsök.

Enligt en bulletin från Region Östergötland ska mannen vara lindrigt skadad. Polisen uppger under torsdagsmorgonen att ingen misstänkt person har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.