Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man  har dött och en annan skadats efter ett våldsbrott i Motala natten till tisdag. En man i 20-årsåldern greps under natten misstänkt för mord och mordförsök. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Ytterligare en anhållen efter misstänkt mord i Motala

Uppdaterad
Publicerad

En man har dött och en annan skadats efter ett våldsbrott i Motala, rapporterar polisen. En man i 20-årsåldern greps under natten misstänkt för mord, senare anhölls ytterligare en misstänkt man i 20-årsåldern.

Strax efter klockan 23.30 på måndagen fick polisen larm om ett bråk i centrala Motala. Väl på plats anträffades två män i 40- respektive 25-årsåldern med skador tillfogade av ett vasst föremål. Den äldre av männen avled av sina skador, anhöriga är underrättade.

Den yngre mannen vårdas på sjukhus med livshotande skador men läget bedöms vara stabilt, enligt en bulletin från Region Östergötland.

Motala

– Dådet ska ha skett utanför en livsmedelsbutik i ett bostadsområde, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Öst.

En man i 20-årsåldern greps under natten och anhölls under tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mord och försök till mord. Mannen har gjort vissa medviganden.

Kända av polisen

Under eftermiddagen på nationaldagen greps ytterligare en person i 20-årsåldern, vilket Corren var först att berätta. Han misstänks för medhjälp till mord och försök till mord. De båda misstänkta männen är hemmahörande i Motala och kända av polisen sedan tidigare.

– Samtliga inblandade har gemensamma beröringspunkter och det finns i nuläget inga fler misstänkta, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet