Bröllop slutade i skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En man skottskadades och en annan knivskars i vad som misstänks vara ett rånförsök utanför en församlingslokal i Linköping på söndagsmorgonen.

Polisen vet nu att det var två eller tre maskerade gärningsmän, som hotade flera av gästerna de försökte råna, säger presstalesman Fredrik Kliman. Polisen har gjort intressanta beslag på platsen.

Larmet kom vid halv sextiden på söndagsmorgonen. En av gästerna på bröllopet berättade om skottlossning vid församlingslokalen på Jägarvallsvägen.

Bröllopsrånet

– Det har varit någon typ av konfrontation i anslutning till lokalen, säger Fredrik Kliman, presstalesman för polisen i Östergötland.

Enligt vittnen har ett flertal objudna personer kommit till festen där minst fyrtio personer samlats. Männen ska ha försökt tvinga till sig värdesaker och avlossat vapen. De misstänks därefter ha flytt från platsen i en bil.

– Det är oklart om de kommit över några värdesaker och exakt vad som hände, säger Fredrik Kliman.

En man skottskadades

Polisen konstaterade att två män skadats och de fördes till sjukhuset i Linköping för vård. En av dem, en 31-årig man hade en lindrig skottskada och sjukhuset bedömer hans tillstånd som stabilt.

Polisen har spärrat av området för teknisk undersökning och håller under morgonen förhör med ett stort antal personer.

Polisen har rubricerat händelsen som grovt rån samt försök till mord.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bröllopsrånet

Mer i ämnet