Lisa Carlsson, gruppledare Brottsförebyggande blocket inom råd och stöd hos Linköpings kommun. Foto: Christian Zetterdahl/SVT

”En sorglig utveckling som pågår”

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Carlsson som jobbar inom Brottsförebyggande blocket hos Linköpings kommun säger; ”Oh, nej! Inte nu igen!” om onsdagens dödsskjutning i Skäggetorp. Hon och hennes kollegor var under eftermiddagen på plats i både Skäggetorp och Berga, men under kvällen koncentrerades fältarbetet till den nollning som pågår i Linköpings centrum.

Carlsson beskriver stämningen i Skäggetorp under onsdagen som orolig och lite tröstlös. Kommunen har beslutat att skapa trygghetsteam för att försöka råda bot på våld och kriminalitet i de utsatta områdena.

– Vi har precis fått ett uppdrag med ökade resurser för att bygga ut fältverksamheten – ett trygghetsskapande team. Fler medarbetare som kommer vara oftare på plats, fler kvällar i veckan, säger Lisa Carlsson, gruppledare Brottsförebyggande blocket inom råd och stöd hos Linköpings kommun.

Hon tror att den gängrelaterade brottsligheten kommer finnas kvar en längre tid. Mer om det hör du i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutvapenvåldet i Linköping

Mer i ämnet