En till sjukhus efter brand i industri i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

En person är förd till sjukhus efter en brand på en industri i Mjölby.

Klockan 10.46  under måndagen larmade SOS räddningstjänst, ambulans och polis till en industriarbetsplats på Svarvargatan i Mjölby. Det med anledning av en brand.

Enligt polisen har en person förts till sjukhus med ambulans efter att ha andats in rök. Vid 11.36 hade räddningstjänsten släckt branden som ska ha uppstått i en lokal där man svetsat.

Polisen meddelar att en anmälan om brand kommer att upprättas, men att det i nuläget inte finns någon misstanke om brott. Vid 12.10-tiden meddelade räddningstjänsten att man var klara på platsen.

– Vi har precis avslutat på platsen och lämnat över till ägaren för bevakning. Det har brunnit i ventilationen upp mot taket, men vi lyckades begränsa branden så det tog sig aldrig i taket. En person är förd till sjukhus med rökskador, säger Stefan Kindberg vid räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.