Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten var vid två tillfällen tvungna att rycka ut till en adress i Ekholmen i Linköping efter att en brand blossat upp en andra gång efter det första initiala släckningsarbetet. Foto: Edina Foric/SVT

Man till sjukhus med livshotande skador efter lägenhetsbrand i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern fick föras till sjukhus efter en lägenhetsbrand i Ekholmen i Linköping under tisdagskvällen. Mannen vårdas på IVA och skadeläget beskrivs vara livshotande.

Senare började det brinna igen på vinden i samma fastighet och boende har tvingats evakuera.

Larmet om den första branden kom in vid 20.30-tiden på tisdagsvkällen.

– En person fick ganska omgående föras till sjukhus säger, Morgan Wass, vakthavande befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Region Östergötland säger till SVT att mannen har livshotande skador och att läget beskrivs som kritiskt.

Började brinna igen

Vid 21-tiden var den första branden släckt men strax innan midnatt larmades räddningstjänsten till samma fastighet. Då hade branden blossat upp på nytt till en fullt utvecklad vindsbrand.

– Vi var tidigare under kvällen där och släckte en lägenhetsbrand och återigen har vi fått till oss att det brinner. Då har det spridit sig från den initiala lägenheten upp på vinden, säger Morgan Wass, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, till TT vid 02-tiden under natten till onsdag.

Samtliga boende i lägenhetshuset evakuerade till en fastighet mitt emot. Hur många det rör sig om är oklart, men Morgan Wass uppger att det är boende från tre våningar i tre trappuppgångar. Enligt polisen har de flest löst egna boende under natten.

En förundersökning gällande allmänfarlig vårdslöshet har startats efter branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.