Foto: SVT

En vecka efter sprängningen i Hageby – så går utredningen

Uppdaterad
Publicerad

En vecka har gått sedan sprängningen i ett flerfamiljeshus i Hageby.

– Den senaste tidens händelser har gjort att vi kraftsamlar även i den här utredningen, säger Hanna Sjögren.

Onsdagen den 22 januari briserade en sprängladdning i ett bostadshus i stadsdelen Hageby i södra Norrköping. Flera personer skadades lindrigt och troligtvis var bomben riktad mot en av de boende som har en stark koppling till en av de män som sköts ihjäl utanför en nattklubb i centrala Norrköping i slutet av förra året. En man greps, men släpptes i fredags på fri fot – fortfarande misstänkt i ärendet.

Nu har precis en vecka gått sedan händelsen och enligt polisen har sprängningen lett till en kraftsamling.

Lägger lappar i brevlådor

– Vi är intresserade av tips från allmänheten. Intressant är iakttagelser från gatan där det hände och intillliggande adresser. Gärna de som har varit i och omkring entrén Mirum galleria och den hållplats som finns utanför. Det är personer eller fordon som uppträtt avvikande som är intressant, säger Hanna Sjögren, chef över grova brott vid polisen i Norrköping.

Polisen kommer även att lägga lappar i brevlådor i området i hopp om att få in fler tips. Man hoppas även att de kameror som finns i området kommer kunna ge fler svar.

Se mer om polisens arbete i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.