Emelie Righammar, advokat och Helene Gestrin, åklagare. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Esmeraldafallet: Idag avslutas hovrättsförhandlingarna

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan dömdes treåriga Esmeraldas mamma till fängelse i ett år och nio månader för grovt vållande till annans död. Domen överklagades av båda parter och nu närmar sig förhandlingarna i hovrätten sitt slut.

Åklagare Helene Gestrin vill att mamman ska dömas för mord eller dråp för Esmeraldas död. Försvaret, med advokat Emelie Righammar i spetsen, vill att mamman frias helt – enligt henne handlar det hela om en olyckshändelse.

Hovrättsförhandlingarna har pågått under åtta dagar och har varit förlagda vid Linköpings tingsrätt. Under onsdagen väntas båda parter slutplädera.

En stor del av förhandlingarna har bestått i åter-uppspelade förhör från tingsrättsförhandlingarna, men även en del ny bevisning i form av nya vittnesmål och 3D-bilder från föräldrarnas lägenhet har redovisats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Helene Gestrin kammaråklagare Foto: Mikko Lindskog/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet