Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eva-Lena Johansson visar upp årets påsktårta där påskliljor, snödroppar och ägg i sockerpasta pryder toppen. Se mer i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Eva-Lenas hobby – spektakulära tårtor: ”Älskar när det är pilligt”

Publicerad

Påsken är här och för många är den synonym med den traditionella påsktårtan. Någon som tagit påsktårtan steget längre är Eva-Lena Johansson i Norrköping som gör fantasifulla tårtor med verklighetstrogna dekorationer i sockerpasta.

– Jag älskar när det är pilligt och pyssligt, säger hon.

Hon tog upp hobbyn för bara fem år sedan och driver sedan dess konton i sociala medier under namnet ”Trolltårtor” – där de fantasifulla gräddskapelserna visas upp.

– Jag tycker alla tårtor har varit roliga att göra, men jag gjorde bland annat en särskilt kul symaskinstårta till min syster när hon fyllde 60 och sedan har jag även gjort en stridsfordon 90-tårta när min son muckade, säger Eva Lena Johansson.

I klippet visar Eva Lena Johansson årets påsktårta – som tagit 25 timmar att göra och ger hennes bästa tips för att lyckas med tårtan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet