Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Expertens fem tips till företagen för att klara lågkonjunkturen

Publicerad

Under den första halvan av året har konkurserna varit högre än på tio år. Företagsrådgivaren Ingela Gullstrand uppmanar företag att ställa om.

– Jag tror det är många som fortfarande bara kör på, men nu måste man se över sin verksamhet.

Många företag kämpar just nu med att få ekonomin att gå ihop. Men det finns mycket man som företagare kan göra innan det går så långt att man hamnar i konkurs, det säger Ingela Gullstrand, företagsrådgivare på företagsjouren i Region Östergötland. Bland annat att se över sina kostnader och vara kreativ i sin marknadsföring, men också att be om hjälp.

– Det är lätt att man tappar kontrollen och gräver ner sig. Ta hjälp istället, och gärna så tidigt som möjligt, säger Ingela Gullstrand och fortsätter:

Det är inte bara företagen som behöver ställa om, enligt Ingela Gullstrand. Hon hoppas också att konsumenter tänker igenom var de handlar.

– Som konsument tycker jag att man ska gynna det lokala näringlivet och handla på hemmaplan, säger Ingela Gullstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.