Polisen spärrade av ett större område vid kanalen i Ljungsbro efter explosionen. Foto: SVt/Hadeel Ibrahim

Explosion i Ljungsbro i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade vid kanalen i Ljungsbro, nordväst om Linköping, under lördagsmorgonen. Enligt polisen ska ingen person eller byggnad ha kommit till skada.

Cirka halv åtta på morgonen larmades polisen till Härnegatan i Ljungsbro med anledning av en hög smäll. Ett föremål hade exploderat på Härnegatan vid kanalen. Nu är ett större område avspärrat.

– Vi håller på att reda ut. Det viktiga är att ingen person har blivit skadad. Jag tror inte att någon byggnad är skadad. Det är ett föremål vid kanalen som har exploderat på något sätt, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson på Polisen region Öst.

Vad kan du säga om föremålet?

– Det är ett föremål som inte satt på en byggnad. Jag tänker inte kommentera vad det är för föremål, men det är inte något konstigt föremål, utan just nu vill vi behålla det till vårt kunnande.

Foto: SVT/Hadeel Ibrahim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.