Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från polisens arbete på plats vid lägenhetshuset i Västra Lundby i Mjölby där en explosion inträffade natten mot lördag. Foto: Pontus Stenberg

Två explosioner i Mjölby – den gripna mannen är nu släppt

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner inträffade natten mot lördag inne vid flerfamiljshus på två adresser i Mjölby. Kort efter den ena detonationen greps en man i 45-årsåldern som nu har släppts och inte längre är misstänkt för brottet.

– Han är avförd från utredningen i nuläget. Det finns ingen annan misstänkt person och utredningen går nu åter till polisen, säger Eva Nemec Nordh, chefsåklagare, till tidningen Corren.

Larmet om den första explosionen, på en adress i Västra Lundby, inkom strax efter klockan tre natten till lördagen.

Enligt polisen uppstod rökutveckling och en brand i trapphuset. Branden kunde kort därpå släckas. I huset ska ungefär 80 personer vara skrivna.

– Det är förödelse inne i trapphuset och rätt mycket bråte utanför, sade polisen Oscar Öster tidigt på lördagsmorgonen.

Klarat sig utan evakuering

Inga personer ska ha skadats vid händelsen och man har inte behövt evakuera någon.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse. Klockan 10 på lördagen meddelade polisen att avspärrningarna vid flerfamiljshuset i Västra Lundby hävts.

Polisen bekräftar: Ytterligare en explosion i Mjölby

Senare bekräftade även polisen att ytterligare en detonation inträffat i centrala Mjölby under natten. De har dock ingen uppgift om exakt vilken tid den andra explosionen ska ha inträffat.

– Det är ingen skada på någon fastighet eller person där, sade Olle Älveroth, presstalesperson vid polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.