Det var flera fastigheter som skadades av explosionen. Cirka 250 lägenheter skadades och sju personer fördes till sjukhus. Foto: Jeppe Gustafsson

Explosionen i Linköping: Polisen har minst en misstänkt för dådet

Publicerad

Polisen har minst en misstänkt för explosionen som inträffade i Linköping den 7 juni. Det bekräftar polis och åklagare för SVT Nyheter Öst.

Ärendet om sprängdådet har lämnats över till åklagarkammaren i Linköping. Anledningen är att det nu finns en skälig misstanke i ärendet, vilket Ekot var först att rapportera om.

Daniel Axelsson, chef för enheten grova brott i Linköping, bekräftar uppgifterna för SVT Nyheter Öst men vill inte lämna några fler uppgifter.

– Det är åklagaren som tagit över nu, säger Daniel Axelsson.

Sprängdådet utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse.

Minst en person är skäligen misstänkt

Det var efter samtal med polisen nu i veckan som åklagare Britt-Louise Viklund fick ta över ledningen av utredningen om bombdådet.

Britt-Louise Viklund säger till SVT Nyheter Öst att minst en person är skäligen misstänkt. Polisen i Linköping fortsätter nu att utreda ärendet med stöd av NOA, Nationella operativa avdelningen.

Bombdådet är ett av de totalt 44 utredningar som Viklund kommer att leda nu i sommar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosionen i Linköping

Mer i ämnet