Självtest för covid-19 infektion. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Extra öppet för covidtest i Slite

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom så många var intresserade av att göra covidtest i Slite på Gotland under fredagen så hade regionen extra öppet under lördagen.

Smittskyddet på Gotland hade uppmanat personer som besökt ett stormöte på Cementa och som fått symptom på covid-19 att testa sig. Förmodligen är det orsaken till att ett stort antal personer kom till vårdcentralen i Slite under fredagen.

Under lördagen höll vårdcentralen öppet mellan 11 och 13 för att dela ut självtester.

– Det är ju det vår provtagning mer och mer ställer om till, säger Linda Eklund, provtagningssamordnare på Region Gotland.

På söndagen kommer vårdcentralen inte att vara öppen.

Normalt har det varit rätt få som har haft behov av att testa sig i Slite, men under fredagen ökade intresset märkbart på vårdcentralen.

När en person använt självtestet så skickas testet till fastlandet och Karolinska sjukhuset. När ett resultat är färdigt beror lite på hur många test som kommer in, men normalt brukar det ta två-tre dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.