Pubafton på Träffpunkten vid Södra torget i Norrköping. Klockan är bara halv två, men för daglediga pensionärer spelar tiden ingen större roll. Foto: SVT

Facebook-gänget räddade pubkvällen för pensionärer

Publicerad

Det var många som kände sig ensamma. Så de startade “Facebook-gänget”.
– Vi skriver alltid godmorgon på Facebook. Har det hänt något? Varför har inte den skrivit? Hade inte jag haft den här gruppen hade jag varit väldigt ensam, säger Maja Ingvarsson från Norrköping.

Basen från elgitarren dunkar taktfast ända ut i entrén där rollatorerna står uppradade. I baren är det redan lång kö, trots att klockan bara är halv två på eftermiddagen – en onsdag.

Det är “pubafton” på den kommunalt drivna Träffpunkten på Södra torget i Norrköping – en viktig mötesplats för många pensionärer.

– Man blir lätt ensam när man slutar jobba. Man tappar kontakten med jobbarkompisarna, säger Maja Ingvarsson.

”Utan facebook-gänget skulle jag vara väldigt ensam”, säger Maja Ingvarsson. Foto: SVT

För henne blev “Facebook-gänget” och Träffpunkten räddningen.

– Utan den skulle jag vara väldigt ensam.

Facebook-gänget?

– Ja vi är ett gäng på ungefär 20 pensionärer som träffas och lagar mat tillsammans, åker på kryssning och vi får hit till Träffpunkten flera gånger i veckan, säger Irene Vesterberg, som startade gruppen.

”Det var många som kände sig ensamma. Så då startade vi facebook-gängen. Tanken var att vi inte bara skulle skriva på facebook utan ses också. Nu lagar vi mat tillsammans, åker på kryssning, fikar och går på pubaftnarna”, säger Irene Vesterberg. Foto: SVT

Klicka på videon och följ med på en pubafton – och hör mer om när Facebook-gänget räddade pubkvällen.

Facebook-gänget träffas på Träffpunkten vid Södra torget i Norrköping flera gånger i veckan - och de skriver till varandra varje morgon - för att kolla så att alla mår bra. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.