Foto: SVT/ Privat.

Fallet Esmeralda i hovrätten i slutet av maj

Publicerad

Den 24 maj börjar hovrättens huvudförhandling i Esmeraldafallet, eller Lilla hjärtat, där en 40-åring kvinna tidigare dömts i tingsrätten för grovt vållande till annans död av sin treåriga dotter.

Det var förra sommaren som Esmeraldas mamma dömdes till fängelse i ett år och nio månader gör grovt vållande till annans död. Domen överklagades av båda parter och nu i maj tar hovrätten upp fallet. Förhandlingen är tänkt att pågå under sammanlagt åtta dagar. De två första dagarna är avsatta till parternas sakframställningar och parternas slutanföranden är tänkta att inledas den 2 juni.

Nya förhör

Hovrätten kommer under förhandlingen att ta del av förhör som hölls vid tingsrätten och man kommer hålla kompletterande förhör med några av personerna som hördes vid Norrköpings tingsrätt. Även förhör med nya vittnen kommer att hållas.

Enligt hovrätten kommer huvudförhandlingen att vara öppen för media och allmänhet, men kan vara stängda dörrar när känsliga uppgifter läggs fram.

Förhandlingarna kommer att äga rum i Linköpings tingsrätts lokaler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Treåriga Esmeraldas död

Mer i ämnet