Karin Wålander, målsägarbiträde till Anna-Lena Svenssons anhöriga Foto: SVT

Familjens advokat: Bilden har till viss del klarnat

Uppdaterad
Publicerad

Anna-Lena Svenssons anhöriga hade givetvis önskat mer detaljer om vilka vägar den misstänkte tog samt hur han tänkte den där dagen. Men i det stora hela har de fått svar på sina frågor, säger advokat Karin Wålander efter att Daniel Nyqvist hörts i rätten.

Idag, 16 år efter det brutala dubbelmordet i Linköping, då en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna överfölls och knivhöggs till döds gav den misstänkte gärningsmannen sin berättelse av den där morgonen i oktober.

”Jag var tvungen att döda två stycken människor,” sade 37-åringen, när åklagare Britt-Louise Viklund frågade varför.

Dubbelmordet i Linköping

Han gav en fåordig förklaring i Linköpings tingsrätt idag. Men anhöriga till den mördade kvinnan meddelar via sin advokat att deras bild till viss del klarnat.

– Det har varit klart från första början, när vi läst hans förhör att det finns inget riktigt motiv, det är snarare en förklaring. Och det var det han förmedlade även idag, säger Karin Wålander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet