Foto: SVT

Färjorna ställs in på Gotland under onsdagen

Publicerad

Under onsdagen väntas det mycket starka vindar på Gotland vilket gör att färjorna ställs in

Under tisdagen kommer färjorna gå som vanligt, men på onsdagen ställs alla färjor in mellan Visby-Nynäshamn och Visby-Oskarshamn.

– Vi följer noga väderleksrapporterna. När vi fick rapporten så kan vi konstatera att det kommer att blåsa upp till 30 meter per sekund och att det blir väldigt kraftiga vindar mellan Gotland och fastlandet, säger Christer Bruzelius, VD Destination Gotland.

Befälhavarna tog då beslutet att ställa in alla färjor under onsdagen.

Totalt påverkas upp till 5 000 personer av de inställda färjorna. För att kompensera så kommer det att gå extraturer under torsdagen.

På torsdagen kommer det att gå en extratur från Visby till Nynäshamn på morgonen och en extratur från Nysäshamn till Visby runt klockan tolv.

– Blåsten kommer att ha minskat så pass mycket till torsdagen så vi beräknar att både de ordinarie och de extrainsatta turerna kommer att kunna segla på torsdagen, säger Christer Bruzelius, VD Destination Gotland.

I nuläget väntas beslutet om de inställda färjorna inte komma att ändras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet