Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Statistiken säger att det har gett resultat och det är väldigt glädjande”, säger Annika Krutzén (M). Foto: SVT

Färre våldsbrott i Ryd – trygghetsinsatser har gett resultat

Publicerad

När brottsligheten i stadsdelen Ryd i Linköping ökade under hösten 2020 beslutade Linköpings kommun att sätta in extra resurser. Och det har gett resultat.

Enligt polisen har antalet anmälda rån, stöld och våldsbrott i Ryd sjunkit med omkring 72 procent mellan åren 2020-2022.

– Vi kände att vi behövde göra någonting åt det här, det är ju en mänsklig rättighet att känna sig trygg, säger Annika Krutzén (M), kommunalråd.

Linköping

De extra resurserna har bestått av bland annat en förstärkt närvaro av fältare och ordningsvakter. Ida Beckne, boende i Ryd, har inte märkt av det ökade fältarbetet men beskriver ändå området som säkert.

– Jag känner mig absolut trygg, jag har nära till andra som bor här så man har alltid någon att gå till om det skulle vara någonting, säger Ida Beckne.

Hör mer om trygghetsinsatserna i Ryd i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet