Fem anhållna för våldtäkt i Visby

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har anhållits misstänkta för våldtäkt på en kvinna på Gotland. En sjätte person som greps under söndagskvällen har frigivits.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, anmälde på söndagsmorgonen att hon hade blivit våldtagen i Visby under natten till söndagen.

Polisen uppger för Helagotland.se att den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum i en bostad i Visby. Under söndagsförmiddagen blev ägaren till fastigheten kontaktad av polisen och ombedd att släppa in dem, och sent i går kväll beslutade åklagare att anhålla fem av de sex gripna männen.

Misstänkt våldtäkt upprör på Gotland

– Det är anhållna på sannolika skäl för grov våldtäkt, säger Michael Lindquist, vid Gotlandspolisen till Helagotland.se.

Fastigheten där våldtäkten ska ha ägt rum har spärrats av, men mycket mer än så vill polisen inte berätta i nuläget. Michael Lindquist säger till den lokala nyhetssajten att man ”inte vill röja något i inledningsskedet när det gäller ett sådant grovt brott.”

– Därför är vi lite förtegna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt upprör på Gotland

Mer i ämnet