Fem villainbrott i Mantorp och Spångsholm under julaftonskvällen och natten.

Inbrottsvåg i Mjölby under julaftonskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Under julaftonskvällen polisanmäldes fem inbrott i närheten av Mantorp och Spångsholm i Mjölby kommun. ”Vi befarar att det kommer in ytterligare anmälningar.”

Mitt under julaftonsfirandet passade inbrottstjuvar på att bryta sig in i villor i Mantorp, Viby och Spångsholm i Mjölby kommun. Polisen fick in fem anmälningar på bara några timmar. Det handlar om ett ganska litet geografiskt område.

Befarar att fler anmälningarkommer in

– Därför finns det skäl att tro att inbrotten hänger ihop. Vi befarar att det ska komma in ytterligare anmälningar när människor kommer hem efter julfirandet, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen i Östergötland.

Han säger att polisen överväger att åka till området och knacka dörr under juldagen och prata med dem som bor där för att försöka få in iakttagelser och tips.

Inbrott över hela landet

Även på andra orter i Sverige har inbrottstjuvar passat på under julaftonsfirandet. Alingsås, Uddevalla, Göteborg, Skara och Halmstad rapporterar också om inbrott mitt under julhelgens firande.

– Det är nog först i morgon, när folk återvänder hem på annandagen, som vi på riktigt kan veta omfattningen, säger Thomas Fuxberg.

Polisen efterlyser tips

Har du sett några misstänkta personer eller fordon i området i Mantorp eller Spångsholm? Polisen efterlyser tips. Ring 11414 eller gå in här och fyll i dina iakttagelser. Polisen har påbörjat brottsplatsundersökningar och hållit förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.