Gudrun Schyman på Feministiskt initiativs valupptaktsmöte på Möllevångstorget i Malmö 2010. Foto: Stig-Åke Jönsson/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fi får tala i Almedalen

Publicerad

Arrangörerna har beslutat att låta Feministiskt initiativ hålla tal på måndagen, efter den ordinarie Almedalsveckan. Men partiet får inte en egen dag.

Almedalsveckan kommer nästa år att bli åtta dagar lång, men nu får Fi vara med, dagen efter. Partiets företrädare på Gotland är inte speciellt överraskade av beslutet, men mycket glada.

Nu kan man ge sig i kast med detaljplaneringen.

– Gudrun Schyman kommer så klart att tala. I övrigt ska vi göra som vi brukar, ta plats och försöka synas, säger Alida Gadea, lokal samordnare för Almedalsveckan hos Fi på Gotland.

Ser fram mot att tala

Och partiledaren Gudrun Schyman ser fram mot att tala från den stora scenen.

– Det ska bli jätteroligt! Vi har ju annars hållit till på Donners plats. Men nu det ska bli roligt att möta en större publik.

Utanför den ordinarie veckan

Fi blir placerad sist, efter veckans dagordning och får gå upp på scenen i Almedalen måndagen den 6 juli.

Arrangörerna är dock mycket noga med att påpeka att Almedalsveckan är åtta dagar lång och att Fi:s måndag ligger efter den ordinarie veckan.

Almedalsveckan 2015

Visa
  • Söndag  28 juni: Centerpartiet
  • Måndag 29 juni: Socialdemokraterna
  • Tisdag 30 juni: Kristdemokraterna
  • Onsdag 1 juli: Sverigedemokraterna
  • Torsdag 2 juli: Miljöpartiet
  • Fredag 3 juli: Moderaterna
  • Lördag 4 juli: Vänsterpartiet
  • Söndag 5 juli: Folkpartiet

Rättelse: Fi får inte egen dag

Visa

I en tidigare version rapporterade vi att Almedalsveckan förlängs till nio dagar och att Fi får en egen dag på mådagen. Detta stämmer alltså inte enligt arrangörerna. Läs mer här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer