Flera fordon i olycka utanför Norrköping – man svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man fick livshotande skador efter en olycka på Arkösundsvägen under måndagskvällen. Två personbilar och en lastbil har var inblandade.

– Det är en allvarlig olycka, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Larmet om olyckan på väg 209 utanför Norrköping kom strax före klockan 19 på måndagskvällen.

Enligt polisen har en bil kolliderat med en personbil som därefter krockat med en lastbil. Lastbilsekipaget ska ha blivit liggande i diket efter olyckan.

– Den första kollisionen ska ha varit en enklare kollision där fordonen touchat när man mötts. Den föraren är oskadd, säger Marcus Anefur.

Vårdas i Linköping

Föraren till personbilen som krockat med lastbilen är förd med ambulans till sjukhus. Enligt Region Östergötland har mannen fått livshotande skador. Hans tillstånd bedöms som kritiskt och han har förts till Universitetssjukhuset i Linköping för vård.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik för att kunna utreda olyckan och händelseförloppet.

– Det är många som har färdats på den här vägen när olyckan inträffat. Vi har genomfört en mängd förhör med vittnen, säger Marcus Anefur.

Tagna i beslag

Både personbilen och lastbilen är tagna i beslag.

Vägen stängdes av i samband med räddningsarbetet och bärningen. Inledningsvis fanns det även risk för läckage från dieseltankarna på lastbilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.