Här badar gotlänningar mitt i stormen

Uppdaterad
Publicerad

Ovädret, som startade lördag kväll, fortsätter sin framfart över Gotland. Men mitt i stormen ses gotlänningar njuta av ovädret och bada i de kraftiga vågorna i Visby hamn.

– Det har börjat ta i ännu mer, säger SVT:s reporter Patrik Widegren i Visby, om de kraftiga vindarna.

Destination Gotland har ställt in alla färjor mellan Nynäshamn-Visby, Oskarshamn-Visby och omvänt under söndagen på grund stormen Malik som dragit in över Östergötland och Gotland med medelvindar upp till 23 m/s och byar upp till 26 m/s.

Gotland

Destination Gotlands vd Marcus Risberg meddelar att man kommer sätta in extraturer under måndagen när stormen lugnat sig.

– Trafiken beräknas gå enligt tidtabell från imorgon bitti plus att vi sätter in två extra tur och retur resor imorgon bitti och förmiddag, skriver han i ett mejl till SVT.

Enligt Trafikverket påverkas även Fårösundsleden av stormen och samtliga färjor till och från Fårö är inställda under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet