Foto: TT

Flera svenska hamnar fiskar efter Nord Stream

Uppdaterad
Publicerad

Efter att region Gotland backat när det gäller uthyrningen av Slite hamn för den ryska gasledningen Nord Stream 2, verkar nu andra vilja ta Slites plats.

Det rapporterar Gotlands Tidningar.

Efter att kommunledningen träffat UD backade region Gotland om att hyra ut hamnen till det ryska gasbolaget och sa nej. 55 miljoner kronor kan därmed hamna i någon annan svensk kommun, då bolaget kontaktats av nio andra regioner med hamnar runt Östersjön.

– Jag är inte förvånad över det, affären är ju jättestor, men jag trodde kanske inte att vi skulle få så pass många erbjudanden, säger Lars O Grönstedt, Nord Streams svenska chefsrådgivare, som inte vill avslöja vilka intressenterna är.

Några nya samtal mellan Nord Stream och svenska kommunpolitiker eller hamntjänstemän finns dock inte inplanerade i nuläget, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.