Bild tagen under fredagsmorgonen från väg 34 i riktning mot Linköping Foto: Jonas Hallerfelt

Flera trafikolyckor i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Nattens snöfall i Östergötland har orsakat modd på vägarna. Under torsdagen och natten mot fredagen har flera trafikolyckor inträffat i länet.

– Det är hala vägar på grund av snöfall och modd som kommit här under natten, säger Christian Lind, inre befäl Räddnngstjänsten Östra Götaland.

Under tidiga fredagsmorgonen inträffade en trafikolycka i Norrköping, där en billist av okänd anledning kolliderat med ett träd.

På E22 Söderleden i Norrköping inträffade en trafikolycka vid midnatt. En personbil körde ner i diket och olyckan begränsade framkomlighet på platsen.

Under fredagsmorgonen var trafiken helt avstängd i båda riktningarna på E4:an vid trafikplats 119, då två lastbilar hade kolliderat.

Inga olyckor har hittills orsakat allvarliga personskador, men Christian Lind vill uppmanan trafikanterna att köra försiktigt.

– Anpassa hastigheten efter väglaget och håll avstånd, säger han.

Även polisen uppmanar trafikanter till försiktighet, då det råder risk för halka i stora delar av länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.