Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Publiken släpar med sig möbler hemifrån upp på berget Foto: Carl Bruno tersmeden / SVT

Folkfest när folkracefestivalen fyllde fyrtio

Uppdaterad
Publicerad

Under några dagar har det hållits Folkracefestival på Dunteberget i Motala. Allt avslutas med en fest på lördagskvällen.

Fredrik Karlsson sitter med i tävlingsledningen och är pressansvarig och har dessutom varit med och tävlat i år:

– Det är lite körigt, men det har gått bra hittills.

Han berättar att det kommit mycket publik i år, trots att det var så väldigt varmt tidigare under veckan. Kanske blir det rekord:

– 1993 slog vi publikrekord för en kväll för då var Ronny och Ragge här, men ikväll har vi ett Ronny och Ragge-tributeband så vi hoppas det lockar en del publik.

Tobias Svärd blev första att vinna tävlingen fyra gånger

Folkracefestivalen i Motala drog igång 1982. Under en period var det landets största folkracetävling, det är det inte längre, men helt klart en institution. Tisdag till fredag var det kvaltävlingar, juniorklass, veteranklass och damklass.

På lördagen avgjordes seniorklassen och slutsegrare blev än en gång Tobias Svärd, antagligen den svensk som vunnit flest folkracetävlingar. I inslaget ovan visar han upp sin risiga vinnarbil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.