Känner du igen någon eller något på bilden? Nu ställs föräldralösa bilder ut – se mer i videon. Foto: Norrköpings Stadsmuseum

Föräldralösa bilder har adopterats av Stadsmuseet

Publicerad

Konstantin Economou hittade bilder på loppisar och second hand-butiker. Det ledde till idén att skapa en utställning om alla dessa föräldralösa fotografier och filmer på Norrköpings Stadsmuseum.

Utställningen handlar om vanliga människors bilder. Men vilka är det på bilderna? Och vem har tagit dem? Kanske kan utställningen hjälpa till att hitta svar på de frågorna. Det tror i alla fall initiativtagaren Konstantin Economou.

– Någon kan komma in här och känna igen någonting, säger han.

Fosterföräldrar

Museet menar att de blir fosterföräldrar till de föräldralösa bilderna och med det följer ett ansvar; att ta hand om bilderna med respekt. Utställningen handlar också om hur vi kommer ta hand om bilder i vår egen tid och i framtiden. ”Finns de i molnet?” frågar de sig.

Intresserade inbjuds också att delta genom att ta med bilder som hittas i egna gömmor – kanske för att skapa nya berättelse för besökarna?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet