Foto: ROBIN HALDERT / TT

Förbjudet att grilla på Gotland

Uppdaterad
Publicerad

Den extrema torkan på Gotland blir bara värre och värre. Nu införs nya riktlinjer gällande eldningsförbudet i hela länet.

Nu meddelar region Gotland att det även är förbjudet att nyttja alla typer av grillar, trangiakök och liknande. Detta beslut gäller alla platser, inklusive egen tomt.

– Vi inför det här förbudet av olika anledningar, dels den extrema torkan som har varit och att vi inom den närmsta framtiden väntar ännu extremare värme. Men också av den anledningen att vi har fått skicka en större del av våra resurser norrut för att hjälpa till, berättar Dick Svennefelt, räddningschef på Gotland.

Räddningstjänsten uppmanar också till mycket stor försiktighet i samband med arbete i skog och andra aktiviteter i naturen. En okontrollerad brand kan orsakas även av små energikällor som exempelvis cigarettglöd och gnistor från verktyg.

Förbudet gäller hela Gotland inklusive öarna runt om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.