Foto: SVT

Fördelade pengar till rovdjursstängsel snart slut

Publicerad

I landet som helhet är den totala budgeten när det gäller rovdjursstängsel 42 miljoner kronor. För Östergötland är den totala budgeten närmare 2,2 miljoner kronor.

Drygt 1,4 miljoner miljoner kronor har fördelats till Länsstyrelsen i Östergötland, när det gäller budget för rovdjursstängsel.  Fram till idag har 13 ärenden beviljats till en kostnad på drygt 1,2 miljoner kronor.

Två ärenden är under handläggning, med ett uppskattat stödbelopp på 226 000 kronor, enligt uppgift från Jordbruksverket. Hittills har ett ärende avvisats och ett ärende har avslagits.

Kan begära mer pengar

Detta betyder att de fördelade pengarna är slut, om de ärenden som är under utredning godkänns. Men förutom de medel som redan fördelats kan Länsstyrelsen i Östergötland begära mer pengar och omfördela pengar, enligt samordningsenheten på Jordbruksverket.

Ersättningen gäller permanent stängsel med fem trådar och är på 50 kronor per meter stängsel. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer