Foto: Fredrik Sandberg/TT

Försökte muta förarprövare

Publicerad

Kvinna erbjöd 10 000 kronor för att få godkänt förarprov.

Det var förra sommaren som en kvinna i 30-årsåldern utlovade eller erbjöd en körkortsförarprövare 10 000 kronor för att få ett godkänt förarprov.

Misstänks för givande av muta

Nu åtalas kvinnan vid Linköpings tingsrätt misstänkt för givande av muta. Händelsen ska ha inträffat i Linköpings kommun i juni förra året. I förhör nekar kvinnan till brott.

Berit Johansson, förbundsordförande vid Sveriges trafikutbildares riksförbund, STR, säger att det är mycket ovanligt med rena mutor till förarprövare.

– Spontant tror jag inte att det är speciellt vanligt. Jag tror faktiskt att det är ovanligt med rena mutförsök på det sättet. Myndigheten har en väldigt säker spärr för att det här inte ska kunna ske och här har uppenbarligen förarprövaren tackat nej till mutan och även polisanmält, säger hon till SVT Nyheter Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.