Försvarsadvokat Henrik Lindblom Foto: SVT/ Mimmi Moberg

Försvarsadvokaten kommenterar hovrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

Den dömde 24-åringens försvarsadvokat Henrik Lindblom konstaterar att hovrätten inte tror på möjligheten till en alternativ gärningsman.

– Det är en välskriven dom där man har bemött de invändningar som försvaret haft, men man delar inte den bevisvärdering som försvaret gör, säger Henrik Lindblom.

Försvaret har fört fram flera argument för att 24-åringen ska ha haft sällskap av en annan gärningsman och att det skulle vara någon annan som har utfört de dödande handlingarna. Hovrätten menar dock att inget enskilt moment i hur morden har gått till har krävt att mer än en person har utfört dem.

– Där gör hovrätten den bedömningen att det inte finns utrymme för en alternativ gärningsman, konstaterar Henrik Lindblom.

När SVT når försvarsadvokaten har han ännu inte talat med sin klient.

– Nu ska jag prata med min klient och vi får tillsammans diskutera huruvida vi ska överklaga till Högsta domstolen. Jag får också redogöra för de väldigt små möjligheterna att få upp ett mål i Högsta domstolen för klienten. Det är ett rent bevismål. Det finns inga rättsliga frågor som kan vara av intresse för Högsta domstolen egentligen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer