Malin Axelsson, kammaråklagare. Det område i Mantorp som den döda kvinnan sannolikt hittades i. Foto: Axel Brantemo/SVT och Google Earth

Försvunnen kvinna hittad död i Mantorp – mordmisstankar försvagade

Uppdaterad
Publicerad

I helgen hittades en tidigare försvunnen kvinna död i en skog utanför Mantorp. En förundersökning om mord inleddes – men nu meddelar åklagaren att mordmisstankarna försvagats.

Kvinnan hade sedan tidigare varit anmäld som försvunnen sedan den 29 december i Linköping.

– En teknisk undersökning har gjorts av fyndplatsen och inget konkret har framkommit som tyder på att ett brott har begåtts. Enligt det preliminära beskedet från den rättsmedicinska undersökningen så har heller inget framkommit som ger stöd för misstanken om mord och därför har den misstanken försvagats, säger kammaråklagare Malin Axelsson i ett pressmeddelande under torsdagen.

Enligt åklagarmyndigheten pågår fortfarande förundersökningen och man inväntar nu den slutgiltiga obduktionsrapporten från den rättsmedicinska obduktionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mjölby

Mer i ämnet