Jenny Elander Ek (C) hoppas att det snart är dags för vanliga möten istället för distansmöten via dator. Foto: SVT

Fortsatt digitala möten i Valdemarsvik

Publicerad

Några rekommendationer har ändrats, men Valdemarsviks kommun har valt att fortsätta ha sina möten, i både fullmäktige och nämnder, på distans. Naturligtvis för att hindra spridningen av coronaviruset.

På vardagarna fungerar den stora salen i Valdemarsviks Folkets hus som skolmatsal. När det har varit kommunfullmäktige har istället kommunens politiker intagit salen.

Under pandemin har allt varit annorlunda. Politiker har fått koppla upp sig med dator istället för att mötas fysiskt. Nu har ju en del restriktioner och rekommendationer ändrats på nationell nivå. Ännu är det dock inte läge att ha vanliga möten igen.

Valdemarsvik

– Vi fortsätter att uppmana till distans fram till 30 september ungefär, säger Jenny Elander Ek (C), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Vad som händer efter det datumet kan ingen säga idag. Om spridningen av coronavirus minskar kanske det kan bli aktuellt med ändringar, men ökar spridningen kanske distansmöten fortsätter att vara det normala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valdemarsvik

Mer i ämnet