Foto: Niklas Luks

Fortsatt oklart om knivskärning i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte någon klar bild av vad som egentligen hände i Ljuraparken i Norrköping igår kväll. En 16-årig pojke hittades svårt knivskuren strax före nio på söndagkvällen.

16-åringen hade förlorat en hel del blod och fördes snabbt till Vrinnevisjukhuset och opererades akut. En bulletin från sjukhuset berättade att han fått livshotande skador, men att läget ändå var stabilt.

– Vi har polis på plats på sjukhuset, men ännu har jag inte fått någon rapport, säger Leif Hermansson, polis i Norrköping.

Vid lunchtid idag hade polisen ännu inte hållit något fylligare förhör med pojken. När han hittades hann man bara ställa några korta frågor.

16-åringen hävdar att någon har försökt att råna honom, men de lyckades inte få med sig det de var ute efter.

Eftersom inget ordentligt förhör hållits så har polisen inte någon egentlig bild av hur det hela har gått till.

Polisen säger att de gärna tar emot uppgifter från personer som har varit i närheten av Ljuraparken på söndagkvällen.

Till en början betecknade polisen händelsen som misshandel, men på grund av de svåra skadorna som 16-åringen fått betecknas den nu som försök till mord eller dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.