Fortsatt oklart om Reidar Svedahls framtid – Liberalerna diskuterar frågan

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för Liberalernas gruppledare i Norrköping Reidar Svedahl är fortsatt oklar. Förra veckan fick han en varning från partiets etikkommitté – det efter att han skickat olämpliga meddelanden till en ung kvinnlig KD-politiker.

Kommittén konstaterade också att det är medlemmarna i Liberalerna i Norrköping som äger frågan och måste avgöra om Reidar Svedahls framtid som förtroendevald för partiet.

På tisdagskvällen hölls ett lokalt medlemsmöte för att diskutera den uppkomna situationen. När det gäller frågan om förtroendet för Svedahl fattades inget beslut mer än att den frågan ska avgöras vid ett kommande beslutande möte.

Reidar Svedahl tog en politisk timeout under tiden som utredningen om honom pågick men har sedan själv meddelat att han återgår i tjänst som gruppledare och kommunalråd för Liberalerna i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.