Saab får beställning om fortsatt tekniskt stöd till JAS 39 Gripen Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Saab får ny stororder

Uppdaterad
Publicerad

Beställningen till Saab från Försvarsmakten, med ett värde på 142 miljoner kronor, innebär fortsatt tekniskt stöd för Gripen.

Saab har tagit emot en beställning värd 142 miljoner kronor från Försvarsmakten och Försvarets materielverk för fortsatt tekniskt stöd till vapen och yttre last till JAS 39 Gripen, det meddelar Saab i ett pressmeddelande.

Beställningen är inom ramen för ett tidigare avtal som undertecknades i mars 2015 och det tekniska stödet omfattar bland annat support, tekniskt underhåll och konfigurationsstyrning.

– Denna beställning säkerställer en fortsatt effektiv verksamhet av tekniskt stöd till Gripen och tillgodoser att kundens krav på tillgänglighet möts på bästa sätt, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.

Arbetet kommer genomföras i Linköping, Järfälla och Arboga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.