Visa alla (2)

Frälsningsarmén hjälpte barn med sommarutflykter

Publicerad

För vissa barn så kan sommarlovet vara lite tufft av olika anledningar. Frälsningsarmén på Gotland har under juli månad jobbat för att alla barn ska kunna få ha ett lärorikt och roligt lov.

Majblomman, som jobbar mot barnfattigdom, skriver i sin årliga rapport att ”Sommarlovet är en tid på året då skillnader mellan barn i familjer med olika ekonomiska resurser förstärks.”

För många barn betyder det att de kan bli ensamma hemma då föräldrarna måste jobba under sommaren. I andra fall kan familjens ekonomi bli sämre under sommarlovet.

På Gotland har Frälsningsarmén, i samarbete med ett hotell och ett bussbolag, hållit i flera gratisutflykter för att alla barn ska kunna få ett roligt sommarlov.

Ann-Christine Karlsten, verksamhetsansvarig Frälsningsarmén. Foto: SVT

– Barnen har sagt att ”Det här har varit den bästa sommaren”. Det blir man så glad av att höra och då känns det som vi har hittat rätt, säger Ann-Christine Karlsten, verksamhetsansvarig Frälsningsarmén.

Den sista utflykten för sommaren gick till Gotlands djurpark och uppskattades av barnen.

– Det känns jätteroligt, det är första gången jag får göra något sådant här. Djuren är så söta och gulliga, jag gillar dem, säger Ammar om utflykten till djurparken.

Nu ska Frälsningsarmén utvärdera hur arbetet har gått under sommaren och vad som kan bli bättre ifall det ska göras nästa sommarlov igen.

– Det känns som att vi vill fortsätta. Vi hoppas på det, säger Ann-Christine Karlsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gotland

Mer i ämnet