Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Cykelprojekt i Åtvidaberg ska få fler att ställa bilen Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Cykelprojekt i Åtvidaberg ska få fler att ställa bilen

Uppdaterad
Publicerad

Att trampa till jobbet är för många kopplat till ansträngning och svett. Åtvidabergs kommun bjuder nu in till testveckor för att elcyckla till jobbet. Under veckan kan intresserade hämta sina elcykel för sista perioden innan sommaren. 

“Vardagspendla med elcykel – bli testcyklist! Ett perfekt sätt att se om din vardag fungerar utan bil.” så låter marknadsföringen från kommunens energi- och klimatrådgivning. Cykelprojektet ingår i ett större projekt som drivs av Region Östergötland.  

Olika modeller

– Vi har olika modeller att testa som ska visa att man även kan lämna barnen på förskolan med cykel, säger Klara Werner Åtvidabergs klimatstrateg.  

Runt 50 personer kommer under året att få testa vardagspendling med elcykel i tre veckor. Förhoppningen hos kommunen är att många av dem efter testveckor kommer att köpa en elcykel själva och att bilen mer får stanna kvar i garaget. 

Hög kvalité

– Jag lyssnar lite när cyklarna kommer tillbaka, hittills har ingen berättat att ha de köpt en egen elcyckel, berättar Klara Werner om återkopplingar hon har fått.  

Cykeln kommunen lånar ut är av hög kvalité och har möjligheter för transport av barn och matkassar och kostar mellan 20 000 och cirka 70 000 kronor. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åtvidaberg

Mer i ämnet