Foto: C More Fotboll

Fransson på väg att säljas för 18 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköpings unge egne talang Alexander Fransson håller på att förhandlar om kontrakt med den schweiziska klubben FC Basel. Det uppger tidningen Solothurner Zeitung. En affär som kan bli den största i IFKLs historia.

Men enligt tidningen så avgörs affären av om Basel får sin egyptiske stjärna Mohamed Elneny såld till Arsenal och isåfall måste ersättas. Solothurner Zeitung skriver att 21-årige Fransson är på plats i Basel där han gjort läkarundersökning och att han tycks ha tackat nej till de erbjudanden han fått från danska FC Köpenhamn och belgiska KAA Gent. Tidfristen för affären med Basel går ut den andra januari.

Enligt Fotboll Direkt så skulle  det här bli den största affären i IFK Norrköpings historia. De tidigare rekorden var Tomas Brolin och Astrit Ajdarevic som ska ha sålts för 15 miljoner var till Parma (1990) respektive Standard Liege (2012).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.