Hör i klippet reaktionerna från rektor och föräldrar på det utskickade brevet. Foto: TT/ Berit Roald

Friskola raggar elever mitt i terminen

Publicerad

En nyetablerad friskola i Linköping skickade nyligen ut ett brev till vissa grundskoleelever med ett erbjudande om att byta skola.
Erbjudandet har upprört både föräldrar och rektorer.

I brevet erbjuds elever in att komma på en testvecka på vad de kallar ”stadens tryggaste och lugnaste skola”.

– Jag kan tycka det är märkligt att de mitt i en termin går ut och vill öka sitt elevantal. Byte av skola sker ju under sommarperioden, säger Magnus Johansson, enhetschef på Berzeliusskolan i Linköping.

”Vi ser att det på Berzelius finns ett antal elever som är öppna för att byta skola”, står det i brevet. Och grundskolechefen för Jensen education, Mats Rosén, tycker det finns en anledning till att försöka värva elever under terminens gång.

– Vi fick ett sent bygglov för vår nya skola. Och eftersom vi var så sent ute har vi inte kunnat fylla klasserna som vi ville. Av den anledningen skickar vi ut ett brev – även under terminen, säger Mats Rosén.

Se mer i klippet ovan hur föräldrar och rektor reagerade på brevet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer