Två bilar kolliderade på Malmgatan i Norrköping. Foto: Ulf Wigh

Trafikolycka i Norrköping – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen inträffade en trafikolycka på Malmgatan i Norrköping. Fyra personer är involverade i olyckan i vilken två bilar kolliderade. En person är allvarligt skadad.

– Larmet handlade initialt om en frontalkrock, men väl på plats visar det sig att det rör sig om en sidokollision. En person är fastklämd, det är en olycka som vi bedömer som allvarlig, säger Martin Eriksson vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Olyckan skedde vid 19:30-tiden, men det är i nuläget oklart hur olyckan gått till. En person har förts till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare tre personer togs om hand av ambulanspersonal och fördes till sjukhus med oklart skadeläge.

Räddningsinsatsen avslutades strax efter klockan 20 och vägen kunde efter öppnas igen omkring en timme efter olyckan inträffats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.