Lina Lindholm är en av årets GGN-förare. Foto: Patrik Widegren/SVT

Lina om GGN: ”Alltid varit en grej att jag velat köra”

Uppdaterad
Publicerad

Årets motorfest på Gotland är nu igång. Idag gick de första starterna i årets enduroklassiker Gotland Grand National. I år verkar de slippa de värsta lerhålen.

I år skräder inte arrangörerna orden om banan:

– Den har inte varit bättre på 20 år, jag pratade precis med en förare som sade: Wow! vilken bana, säger Conny Bohlin, vd för Nordic sport & event som arrangerar tävlingen.

Gotland

Sjätte gången för Lina

En av över 3 000 förare som ska köra banan, fast först imorgon lördag, är Lina Lindholm.

– Ända sedan jag var liten så har jag varit här väldigt mycket. Min pappa kör enduro, så det har alltid varit en grej att jag velat köra. Så nu är jag inne på mitt sjätte år, berättar hon.

Tuff konkurrens

I år blir konkurrensen tuffare än någonsin, detta eftersom GGN nu anslutits till World Enduro Super Series, WESS.

– Vi är ett av åtta länder som är med. Vi är sjunde tävlingen. Det är 19 nationer anmälda och 12 stycken riktiga världsstjärnor som kommer hit och kampas med Albin Elowson, Kjetil Gundersen och alla de andra. Detta är så stort för sporten i Sverige så vi har nog inte förstått det ännu, säger Conny Bohlin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet