Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Charbel Gabro arbetar bland annat som integrationssamordnare. Foto: SVT

Golf – ett verktyg för integration

Uppdaterad
Publicerad

Golf är bland det mest svenska som finns, i alla fall om man tittar på vem i Sverige som spelar golf. Ungefär så tänkte integrationssamordnaren Charbel Gabro, när han satte ihop sommarens aktiviteter för en grupp grabbar från utsatta områden.

– Tanken är att vi ska kunna öppna upp Sverige på riktigt. Och eftersom golf är bland det mest svenska som finns inom idrotten, om man ser till vem som utövar det, så känns det fantastiskt att få komma hit med ett gäng ungdomar som aldrig spelat golf eller ens varit ute i naturen på det här sättet. Bara det öppnar upp och bryter barriärer, säger integrationssamordnare Charbel Gabro.

”Innan tyckte jag det var en löjlig sport”

Bakom projektet står Stadsmissionen och Samtalsringen för unga killar från utsatta områden i Norrköping och Linköping. Det är tio grabbar från varje stad. Under sommaren har de provat på olika aktiviteter och just den här dagen är det alltså dags för golf, något som grabbarna aldrig provat på.

– Jag har fått en helt annan uppfattning om golf efter den här dagen och hur jag ser på sporten. Innan tyckte jag det var en löjlig sport, det var inget man kunde syssla med. Men efter den här dagen tänker jag annorlunda, säger Yousef Fakhri.

Andra aktiviteter

Utöver golf har grabbarna fått prova på padel, haft föreläsningar och på fredagar delar de ut mat till människor som är i behov av hjälp.

– Det har nog berört mig mest för då fattar jag hur bra jag faktiskt har det, säger Yousef Fakhri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer