Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från händelsen och hör Gösta Pettersson berätta mer i klippet. Foto: Patrik Widegren/SVT

Gösta knuffades framför lastbil – berättar om händelsen som blev viral

Uppdaterad
Publicerad

Gösta Pettersson skulle köra av Fåröfärjan som han gjort många gånger förut. Men då tvärställdes bilen och han insåg med förvåning att hans bil knuffades framför en lastbil. Den märkliga händelsen filmades och har setts av hundratusentals personer.

Händelsen inträffade 3 april då ett snöoväder dragit fram över vår-Sverige. Bland många klipp från snöfall och olyckor så var det ett som stack ut lite extra.

På videoklippet som spridits på sociala medier syns och hörs hur Gösta Pettersson tutar desperat för att få lastbilschauffören att förstå att han knuffar en personbil framför sig.

Klev ut efter 100 meter

Gösta berättar att han följde efter en skåpbil som körde av färjan när han plötsligt märkte att hans bil fastnade framför lastbilen. Uppenbarligen såg eller märkte inte lastbilschauffören att Göstas bil var framför när lastbilen också skulle köra av vägfärjan.

Efter cirka 100 meter stannade lastbilen och chauffören klev ur.

– Då kom han ut och så sa han: Var kom du ifrån då? Ja, det undrar jag också, säger Gösta.

Bilen fick plåtskador, men Gösta klarade sig oskadd. Händelsen är anmäld till försäkringsbolaget.

Starta klippet ovan för att höra Gösta Pettersson berätta om händelsen.

SVT har sökt personen som lagt upp videoklippet utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.